Onze missie en werkwijze

Missie

Wij willen door middel van overdragen van kennis en vaardigheden bijdragen aan echte samenwerking tussen retailers en leveranciers. We hebben zelf ervaren dat dat een groter resultaat geeft dan alleen het proces van “inkopen – bestellen – leveren”.

Samenwerking begint met elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Door het stellen van de juiste vragen aan elkaar en het maken van een goede klantanalyse. Om vervolgens samen plannen te maken en oplossingen te zoeken.

Met als einddoel om langdurig te bouwen aan een productcategorie (met groei in omzet, winstgevendheid en/of imago) en een goede handelsrelatie.

Werkwijze

Binnen de wereld van consumentenproducten en retail is FMCG Opleidingen hét opleidingscentrum voor commerciële managers en medewerkers, die willen samenwerken en bouwen aan de groei van:

• de productcategorie
• hun eigen organisatie
• hun zakelijke partners en
• zichzelf

Wij zien de aangeboden cursussen en opleiding niet alleen als kennisverrijking, maar vooral als een middel om de samenwerking tussen retailers en leveranciers op een hoger niveau te brengen. Zodat beiden daarvan kunnen profiteren.

Door onze uitgebreide kennis en ervaring ín en mét retail (hoofdkantoor en winkelvloer) en tevens vanuit onafhankelijke expertise vanuit het gerenommeerde marktonderzoekbureau NielsenIQ zijn wij in staat de ideale mix te bieden van enerzijds talloze praktijkervaringen en -voorbeelden en anderzijds algemeen gangbare uitgangspunten, definities, begrippen en standaarden (bijv. het algemeen gehanteerde stappenplan Category Management). Wij leggen de nadruk op de vertaling van theorie naar de praktijk. En geven concrete handvatten en hulpmiddelen zodat deelnemers na de cursus of opleiding direct zelf aan de slag kunnen.

Wij hebben vele jaren ervaring in het geven van cursussen en trainingen aan voornamelijk commerciële teams en medewerkers van leveranciers (Food houdbaar/KW, AGF, vers, drogmetica, OTC, non-food, CE, dranken) en retailers (supermarkten, drogisterijen, Doe-Het-Zelf, tuin/dier).

Kenmerken van onze cursussen en opleiding:
• overdracht van actuele kennis, zowel theoretische als praktische
• aanleren van vaardigheden
• inspirerend en motiverend